Dushbara

30 May

Mutton – 108 g; wheat flour – 40g; egg – 114; onions – 18 g; coriander leaves – 25 g or dried mint – 1 g; grape vinegar, pepper and salt to taste.

 

Dushbara is a dish of Azerbaijani dumplings. The stock is prepared from bones while the meat is minced together with onions and spices to make the filling. Roll tight unleavened dough 1 mm thick and cut into uniform squares. Put 2-3 g of the filling in the middle of each square. Fold the squares lengthwise or diagonally. Bend back the ears. Boil in the stock for some 5 minutes so that the dumplings rise to the surface. At home dyushbara dumplings are usually made very small so that you can scoop four or five of them with a table spoon at a time. Grape vinegar with garlic is served separately and the dumplings are seasoned with coriander leavesor dried mint.

Bir cavab yazın

Sistemə daxil olmaq üçün məlumatlarınızı daxil edin və ya ikonlardan birinə tıklayın:

WordPress.com Loqosu

WordPress.com hesabınızdan istifadə edərək şərh edirsinz. Çıxış / Dəyişdir )

Twitter rəsmi

Twitter hesabınızdan istifadə edərək şərh edirsinz. Çıxış / Dəyişdir )

Facebook fotosu

Facebook hesabınızdan istifadə edərək şərh edirsinz. Çıxış / Dəyişdir )

Google+ foto

Google+ hesabınızdan istifadə edərək şərh edirsinz. Çıxış / Dəyişdir )

%s qoşulma

%d bloqqer bunu bəyənir: